Шешељ: Газио сам Хрватску заставу, зар ми нико не вјерује?

Срна
Шешељ: Газио сам Хрватску заставу, зар ми нико не вјерује?

Београд - Лидер Српске радикалне странке /СРС/ Војислав Шешељ изјавио је да је изгазио хрватску заставу на улазним вратима Скупштине Србије, али да га чуди што му новинари не вјерују да се то заиста догодило.

"Невероватно је да сумњате да се то догодило, али ефекат је сасвим солидан, и да се догађај није десио", рекао је Шешељ на конференцији за новинаре у холу Скупштине Србије, наводећи да је реаговало скупштинско обезбјеђење које се "рвало са њим".

Он је истакао да је члановима хрватске делегације, који су били у предворју зграде парламента, рекао да им је поцијепао "усташку заставу", након чега су се чланови хрватске делегације "забезекнули и устукнули, али су ваљда изгубили памћење".

"Ако смо све измислили, чему галама против нас? Ко је измислио, па будале населе? Е, то би било изванредно да је то тако, али нисмо измислили. Има ли иједан новинар да ми верује? Нико. Е, ово је новинарска завера", нагласио је Шешељ.

Он је рекао да се може ругати хрватској застави јер је под њом извршена агресија на Републику Српску Крајину, протјерано више од 300.000 Срба из Хрватске и побијено више хиљада српске дјеце, жена и стараца.

"Зато ћемо и даље пљувати, газити, палити ту заставу јер је то застава хрватске усташке државе", поручио је Шешељ.

Шешељ истиче да су сви часни Срби и патриоте подржали његов чин гажења "усташке заставе", а да се у Србији "дигла кука и мотика" због тога, те да су реаговали и предсједник Србије Александар Вучић и премијер Ана Брнабић.

Он је саркастично прокоментарисао да су овим чином српски радикали убрзали динамику српско-хрватских односа и да ће се трудити да ти односи буду још динамичнији.

Шешељ напомиње да је већ спаљивао хрватске заставе и да не преза од таквог чина, те да се хрватска делегација не би вратила у Загреб да се то није догодило.

"Нећемо признати хрватску усташку државу све док траје окупација Републике Српске Крајине. Дабогда нам се осушула десница рука, ако заборавимо икада Републику Српску Крајину", истакао је Шешељ, наводећи да су се овим ријечима заклели сви бивши и садашњи радикали.

Говорећи о томе да Хрватска тражи ратну одштету од Србије, Шешељ је нагласио да "на свијету нема покваренијег народа од Хрвата", те негирао да су Хрвати потјерани из Србије, односно Хртковаца, гдје му је за подстрекавање прогона хашки Механизам изрекао 10 година затвора.

"Није тачно да је иједан Хрват протеран из Србије. Лажу Хаг и пресуда, доказаћу да нико није никада протеран", каже Шешељ.

Он је потврдио да ће 6. маја у Хртковцима радикали одржати ђурђевдански радикалски уранак и да ће тај догађај протећи мирно.

Шешељ је рекао да њему нико не може да одузме посланички мандат због хашке пресуде и да у пресуди нигдје не пише да је ратни злочинац, те да се одузимање мандата односи на оног ко тек треба да одлежи казну затвора, а да је он своју одлежао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана