Šešelj: Antisrpski potez delegacije EU

Srna
Šešelj: Antisrpski potez delegacije EU

Beograd - Šef Poslaničke grupe Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, tokom poslaničkih pitanja u Skupštini Srbije, zatražio je da državni vrh reaguje na to što je Delegacija EU u Srbiji objavila knjigu Litvanca Gediminasa Vitkusa "Evropski mozaik" koja je "antisrpskog sadržaja".

Šešelj je rekao da Vitkus Hrvatsku prikazuje kao žrtvu građanskog rata, a Srbe kao agresori i istakao da knjiga "pokazuje kako se piše nova istorija po receptu EU".


"Ta knjiga pokazuje šta EU misli o nama i da bismo, kada bi, ne daj Bože tamo jednog dana i bili primljeni, bili država koja služi za ponižavanje, kojoj se mogu stalno ispostavljati neki zahtevi, popoput teritorijalnih od Hrvatske ili za nadoknadu ratne štete", rekao je Šešelj.

Lider radikale ocijenio je da politički predstavnici Litvanije, Letonije i Estonije neprestano prijete Srbiji i založio se za to da Srbija zatraži od Rusije da ukine nezavisnost tih država.

"Politički predstavnici ove tri državice neprekidno prete Srbiji, vrše pritisak i traže ultimativno da Srbija uvede sankcije Rusiji. Najviši organi Srbije trebalo bi da izvrše pritisak na Rusiju da ukine veštačku nezavisnost Litvanije, Letonije i Estonije jer su dozlogrdile i Bogu i ljudima", smatra Šešelj.

Na dnevnom redu današnje sjednice Skupštine je 11 tačaka od kojih su četiri zakonska prijedloga - o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu, o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od povjerenja u elektronskom poslovanju, o izmjenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i o izmjenama Zakona o informacionoj bezbjednosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana