Шешељ: Антисрпски потез делегације ЕУ

Шешељ: Антисрпски потез делегације ЕУ 03.10.2017 12:12 | Срна

Београд - Шеф Посланичке групе Српске радикалне странке Војислав Шешељ, током посланичких питања у Скупштини Србије, затражио је да државни врх реагује на то што је Делегација ЕУ у Србији објавила књигу Литванца Гедиминаса Виткуса "Европски мозаик" која је "антисрпског садржаја".

Шешељ је рекао да Виткус Хрватску приказује као жртву грађанског рата, а Србе као агресори и истакао да књига "показује како се пише нова историја по рецепту ЕУ".


"Та књига показује шта ЕУ мисли о нама и да бисмо, када би, не дај Боже тамо једног дана и били примљени, били држава која служи за понижавање, којој се могу стално испостављати неки захтеви, попопут територијалних од Хрватске или за надокнаду ратне штете", рекао је Шешељ.

Лидер радикале оцијенио је да политички представници Литваније, Летоније и Естоније непрестано пријете Србији и заложио се за то да Србија затражи од Русије да укине независност тих држава.

"Политички представници ове три државице непрекидно прете Србији, врше притисак и траже ултимативно да Србија уведе санкције Русији. Највиши органи Србије требало би да изврше притисак на Русију да укине вештачку независност Литваније, Летоније и Естоније јер су дозлогрдиле и Богу и људима", сматра Шешељ.

На дневном реду данашње сједнице Скупштине је 11 тачака од којих су четири законска приједлога - о Националној академији за јавну управу, о електронском документу, електронској идентификацији и услугама од повјерења у електронском пословању, о измјенама и допунама Закона о државним службеницима и о измјенама Закона о информационој безбједности.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица