Selaković: Izjave čelnika Srebrenice prevršile granicu razuma i pristojnosti

Srna
Selaković: Izjave čelnika Srebrenice prevršile granicu razuma i pristojnosti

Beograd - Ministar pravde Srbije Nikola Selaković izjavio je da su izjave čelnika opštine Srebrenica da politički vrh Srbije nije poželjan na komemoraciji u Potočarima prevršile svaku granicu razuma i pristojnosti.

"Umesto da ove godine, godinu dana nakon organizovanja brutalnog napada na predsednika Vlade Srbije čujemo ko je izveo taj napad, ko su organizatori i nalogodavci, dobijamo poruke koje nikada iz Beograda niste mogli da čujete ni od Aleksandra Vučića niti od njegove Vlade", rekao je Selaković Tanjugu.


On je podsjetio da je državni vrh Srbije bio dobrodošao u Srebrenicu kada je donosio novac i kada je Srebrenici i njenim građanima u jednom danu dao sumu novca koliki je njihov godišnji budžet.

Načelnik opštine Srebrenica Ćamil Duraković izjavio je da je organizacioni odbor za obilježavanje stradanja u julu 1995. godine u Srebrenici donio odluku da je "državni vrh Srbije nepoželjan 11. jula na komemoraciji u Potočarima" jer "državni vrh Srbije negira da se u Srebrenici desio genocid".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana