Šarić na suočenju sa svjedokom saradnikom bez javnosti

Agencije
Šarić na suočenju sa svjedokom saradnikom bez javnosti

Beograd - Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za šverc kokaina iz Latinske Amerike u Zapadnu Evropu nastavljeno je danas u Specijalnom sudu u Beogradu iza zatvorenih vrata, jer se Šarić suočava sa drugim od trojice svjedoka saradnika u tom procesu.

Na prethodnom suđenju, 20. marta, Šarić je ispitivao i suočavao se sa svjedokom saradnikom Nebojšom Joksovićem. Danas i sutra ispitivaće i suočiće se sa Draškom Vukovićem i Radanom Adamovićem, koji će zbog saradnje sa tužilaštvom bili oslobođeni od kazne.

Sud je odluku o isključenju javnosti donio na prijedlog tužilaštva za organizovani kriminal.

Ispitivanje i suočavanje sa svjedocima koji sarađuju sa tužilaštvom tražio je Šarić, koji tvrdi da su njihovi navodi izmišljeni i lažni.

Isključenje javnosti se praktikuje uvijek kada pred sudom iskaze daju svjedoci saradnici, a izuzetak je bio samo Dejan Milenković koji je javno svjedočio u procesima za ubistvo premijera i za zločine "zemunskog klana".

Šarić negira da je učestvovao u švercu kokaina i da su mu optužbe montirane od strane bivše vlasti i vrha policije.

Osim Šarića, koji se poslije višegodišnjeg bjekstva predao 18. marta prošle godine, na optuženičkoj klupi je još devet optuženih, dok je 14 i dalje u bjekstvu i sudi im se u odsustvu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana