Шаиновић стигао у Београд

Срна
Шаиновић стигао у Београд

Београд - Некадашњи потпредсједник Владе Србије Никола Шаиновић стигао је синоћ у Србију, летом из Стокхолма, након одслужене двије трећине казне по пресуди Хашког трибунала.

"Сви ми делујете нестварно, све ми делује нестварно. Срећан сам што сам овде, наравно. Прво морам да захвалим свима који су ми помогли да издржим ову казну, а то су пре свега моја породица, супруга и двојица синова. Хвала и адвокату Томи Фили и свима који су ми пружали правну помоћ, а посебно мојим друговима који су имали храбрости да дођу и да сведоче. Хвала и свим хашким сапатницима на подршци", рекао је Шаиновић новинарима који су га чекали на аеродрому.

Поред новинара, адвоката Филе, пријатеља и чланова породице, Шаиновића су чекале и партијске колеге Славица Ђукић Дејановић, Милутин Мркоњић и Жарко Обрадовић.

Фила је рекао да је срећан што се Шаиновић вратио. "Одвео сам га у Хаг живог и здравог и без лисица, и срећан сам што се такав и вратио. Његово здравствено стање је добро, психички је добро. Он је стабилан и миран човек", рекао је Фила, преноси "Блиц".

Шаиновић се предао Трибуналу 2. априла 2002. године. Правоснажно је осуђен на 18 година затвора, док је првостепеном пресудом био осуђен на 22 године.

Хашки трибунал осудио је Шаиновића за злочине против човјечности и кршење закона и обичаја ратовања на Косову од 1. јануара до 20. јуна 1999. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана