Rustem Mustafa prvi komandant OVK pred Specijalnim sudom?

Srna
Rustem Mustafa prvi komandant OVK pred Specijalnim sudom?

Priština - Rustem Mustafa, komandant terorističke Oslobodilačke vojske Kosova /OVK/ za Podujevsku oblast, pregovara sa Specijalnim sudom za zločine OVK-a o načinu predaje, a podizanje optužnice očekuje se u januaru, javili su prištinski mediji.

Mustafa, koji je poznat po ratnom nadimku komandant Remi, jedan je od bivših komandanata OVK i nekadašnji poslanik u parlamentu samoproglašenog Kosova.

Pozivajući se na izvore u tom sudu, “Koha” piše da je spremna prva optužnica protiv bivšeg regionalnog komandanta OVK, kao i da su istražioci Specijalnog suda nedavno bili na Kosovu da bi dogovorili način predaje. Neimenovani izvor rekao je da će, vjerovatno, uskoro biti postignut dogovor o dobrovoljnoj predaji. Advokat Arian Koci rekao je da je njegov klijent Rustem Mustafa prihvatio poziv za 14. januar 2019, podnesen iz Kancelarije tužioca Specijalizovane kancelarije na Kosovu u Hagu. On je dodao da će se Mustafa dobrovoljno odazvati pozivu za razgovor, prenosi “Koha”. “Spreman je da razjasni sve okolnosti koje se istražuju. To je sve što sada znamo”, naveo je Koci. “Ekspres” navodi da su do sada saslušana trojica bivših komandanata OVK-a, ali njihov identitet i razlozi zbog kojih su saslušavani nisu objavljeni. Predstavnici Specijalnog suda za zločine OVK-a nisu željeli da komentarišu navode prištinskih medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana