Русија покренула истрагу о нападу на руског држављанина на КиМ

Танјуг
Русија покренула истрагу о нападу на руског држављанина на КиМ

Москва - Руски истражни комитет покренуо је предистражни поступак у вези са нападом на КиМ на држављанина Русије, запосленог у УН, Михаила Красношченкова.

Како наводе, третман према њему и његово хапшење представљају безобзирно кршење међународног права и норми цивилизованог друштва.

“Руски истражни комитет покренуо је истрагу о инциденту у вези руског држављанина Красношченкова запосленог у УНМИК-у”, саопштила је прес-служба Комитета, пренио је Тас.

У јутарњим часовима 28. маја, наводи Комитет, косовска полиција је упала у сјеверне општине на КиМ, махом насељене српским становништвом, и између осталих ухапсила и Красношченкова, који ужива дипломатски имунитет.

Комитет саопштава да третман примјењен према њему и његово хапшење од косовских специјалних снага представља безобзирно кршење међународног права и норми цивилизованог друштва.

Агенција преноси да ће истрага проучити све детаље инцидента и дати правну процјену акција предузетих према Красношченкову.

Из прес-евиса Комитета кажу да, у складу са нормама међународног и домаћег права, Руски истражни комитет има право да покрене истрагу против илегалног поступања према грађанину са дипломатским имунитетом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана