Русија: Хвала Србији

Агенције
Русија: Хвала Србији

Москва - Русија је веома захвална Србији што није поклекла "под притисцима Брисела и Вашингтона" када је ријеч о увођењу санкција Русији, изјавио је Сергеј Наришкин.

Предсједник руске Думе Сергеј Наришкин је то рекао приликом сусрета предсједнице Скупштине Србије Маје Гојковић с посланицима Думе.

Гојковићева је рекла да Србија тежи чланству у ЕУ и да је захвална Русији за подршку на том путу.

Она је навела је да ће захваљујући чланству Србије у ЕУ, Русија добити искреног друга и сигурног партнера у тој организацији.

"Наша стратешка одлука неће бити препрека за даљи развој односа с Русијом", рекла је Гојковићева, додајући да Србија "никада неће увести санкције Русији, јер оне никада нису донеле ништа добро и не доприносе решавању проблема".

Она је такође рекла да Србија подржава територијални интегритет и суверенитет сваке државе чланице УН и да од тог принципа неће одустати.

Шеф посланичке групе владајуће Јединствене Русије Владимир Васиљев рекао је да је у току "веома сложен, веома одговоран и небезбедан историјски период", и да је било веома важно чути да "Србија неће промјенити принципе односа са Русијом".

Сергеј Наришкин је у одвојеном сусрету с Мајом Гојковоћ рекао је да су односи Србије и Русије "достигли стратешки ниво".

"Ми високо оцјењујемо ниво сарадње Србије и Русије", рекао је предсједник доњег дома руског парламента и истакао да је у условима очигледне кризе повјерења у Европи то "веома важно".

По његовим ријечима, Русија и Србија су увијек штитиле и даље ће штитити међународно право.

Маја Гојковић ће се сутра срести и с предсједницом горњег дома руског парламента, Савјета федерације, Валентином Матвијенко.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана