Рогозин: Одобрен кредит Србији

Танјуг
Рогозин: Одобрен кредит Србији

Београд -- Потпредсједник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин рекао је да су руски органи и званично одобрили Србији кредит под повољним условима Србији.

Предсједник Србије Томислав Николић је, у отвореном и срдачном разговору с Рогозином, истакао да је Србија изузетно заинтересована за сарадњу са Руском Федерацијом у бројним областима, а да ће ускоро пројекат „Јужни ток" потпуно повезати Србију и Русију, саопштила је Прес служба предсједника Србије.

Предсједник Николић је изнио тежњу да се, осим на пољу енергетике, посебно унапреди сарадња Србије и Русије и у наменској индустрији, али и у другим гранама привреде.

Наша пољопривреда, на примјер, може да створи квалитетне производе који су потребни руском тржишту и Србија је спремна да обезбједи велике количине за пласман у Руску Федерацију, додао је предсједник Николић.
Потпредсједник Владе Руске Федерације Дмитриј Рогозин обавјестио је предсједника Николића да су руски органи и званично одобрили кредит под повољним условима Србији, који је нашој земљи недавно обећан.
Он је односе између Русије и Србије оцјенио као веома пријатељске и искористио прилику да пренесе поздраве предсједника Руске Федерације Владимира Путина и предсједника Владе, Дмитрија Медведева.

Потпредсједник Владе Русије Дмитриј Рогозин састао се данас са првим потпредсједником Владе Србије Александром Вучићем у Београду, предсједником Србије Томиславом Николићем и предсједником Владе Ивицом Дачићем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана