Расте број мртвих у Атини

Агенције
Расте број мртвих у Атини

Атина - Најмање 14 особа погинуло је у бујичним поплавама у близини Атине, јавља Ројтерс позивајући се на званичника грчког Министарства здравља.

Спасилачке екипе пронашле су током дана 12 тијела - осам мушкараца и четири жене, у атинском предграђу Мандра или у његовој близини, док су два мушкарца нађена мртва у мору пошто их је однела бујица.

Послије јаке олује која је прошле ноћи захватила Атину, вода је поплавила куће и фирме, претворила путеве у ријеке блата и смећа, и бацала аутомобиле и камионе на ограде и зграде. Саобраћај је био потпуно у прекиду на дијелу аутопута између Атине и Коринта.

Грчка ватрогасна служба навела је да је примила више од 600 позива за помоћ при испумпавању воде из зграда, и да је спасила 86 особа заробљених у возилима или кућама. У спасилачким акцијама учествовало је 190 ватрогасаца с 55 возила.

Локалне власти су затвориле школе у подручјима Мандре, Неа Перамоса и Мегаре.

АП је претходно јавио да су четири особе страдале у бујичним поплавама које су на западној периферији грчке престонице претвориле путеве у мутне брзаке пуне блата и шута, као и да су поплављени домови и пословне просторије.

Наводи се и да је ватрогасна служба објавила да је неименована жена страдала у својем дому на подручју Мегаре, у којем је такође у поплављеној кући пронађено тијело настрадалог мушкарца.

Додаје и да су власти затвориле школе у атинским областима Мандре, Неа Перамоса и Мегаре, док је немогуће прићи неким дијеловима аутопута Атина-Коринт који иде кроз тај диео Грчке.

Ватрогасци су успјели да спасу путнике аутобуса који је остао заробљен на аутопуту након наиласка бујице.

АНА је претходно пренијела да су жестоке кише поплавиле подручја Мандре, Неа Перамоса и Мегаре, да је једна особа је погинула, а више људи остало заробљено у кућама и аутомобилима.

„Радимо најбоље што можемо како бисмо се суочили с овим проблемима", изјавила је портпаролка ватрогасне бригаде Ставрула Малирис грчкој агенцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана