Радојичићеву групу доводе у везу са убиством Ивановића

Агенција
Радојичићеву групу доводе у везу са убиством Ивановића

Приштина - Командир косовске полиције Север Бесим Хоти рекао је јуче да је полиција информисана о наводима да Милана Радојичића сумњиче за учешће у убиству Оливера Ивановића.

Ипак, он је демантовао да постоји налог за хапшење особе коју је косовски премијер Рамуш Харадинај у једном од интервјуа назвао "битном за све на сјеверу Косова".

- Не очекујемо да ће ико бити ухапшен, нити ћемо се мијешати у рад истражитеља. Учешће полиције у томе ће бити спроведено само по овлашћењима које може да додијели тужилац. Не желимо да спекулишемо нити да прејудицирамо - рекао је Хоти.

Претходно су медији пренијели информације од извора блиског истрази да се сумња да је група на чијем челу је Радојичић одговорна за убиство лидера ГИ СДП.

Наведено је и да је запаљени аутомобил, који је пронађен непосредно послије убиства Ивановића, "био неколико пута паркиран на мјестима гдје се паркирају возила припадника Радојичићеве групе".

Извори наводе да су два дана прије убиства Ивановића у Радојичићевој канцеларији биле двије особе чији идентитет није познат. Речено је и да је 27. јула 2017. године, када је Ивановић објавио кандидатуру за градоначелника сјеверног дијела Косовске Митровице, Радојичић рекао "да ће започети са пријетњама и да ће га убити ако не буде одустао од те намјере", пренијели су медији.

О наводима да Радојичић стоји иза убиства Ивановића говорио је и предсједник Србије Александар Вучић, који је рекао да "ће ако је он убица или било ко други, бити ухапшен, али да се за то морају пронаћи докази".

Прије овог случаја, Радојичић је свега неколико пута примијећен у медијима. Приштински медији објавили су фотографију на којој се види како он сједи у друштву Харадинаја, а снимљен је и приликом славља представника Српске листе у сјеверној Косовској Митровици. Харадинај је раније у интервјуу рекао да Радојичић није политичар.

Скандалозна изјава америчког професора

Професор на вашингтонском Џонс Хопкинс Универзитету, Едвард П. Џозеф, анализирао је убиство Оливера Ивановића у ауторском тексту за Форин полиси под насловом "Убиство би могло да буде баш оно што је Косову било потребно".

У тексту објављеном на сајту америчког часописа, Џозеф наводи да су на Ивановића, којег назива дугогодишњим лидером српске заједнице на Косову, атентат извршиле "највјероватније моћни криминални елементи", који, каже, бујају "на сјеверу, гдје влада безакоње". Та трагедија би, сматра амерички аналитичар, "могла да буде подстицај за трајни мир на Косову".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана