Радоичић: Немам никакве везе са убиством Ивановића, нећу се предати

Срна
Радоичић: Немам никакве везе са убиством Ивановића, нећу се предати

Београд - Потпредсједник Српске листе Милан Радоичић поручио је да нема никакве везе са убиством Оливера Ивановића и да се неће предати, јер не жели да буде искориштен у специјалном рату који се води против Србије и српског народа.

“Нисам био најближи пријатељ са Оливером Ивановићем, али нисам убица и никакве везе са његовим убиством немам”, навео је у саопштењу Радоичић за којим је Косовска полицијска служба расписала потјерницу након што га нису пронашли у стану у петак, када су у оквиру истраге убиства Ивановића ухапсили тројицу Срба.


Он је навео да су дошли у његов стан, гдје живи са женом и малом дјецом, са армијом до зуба наоружаних људи са циљем да га убију, за шта је, како наводи, добио јасне доказе.

“Нећу им се предати, јер не желим да будем искориштен као препарирана лутка за показивање онима који воде специјални рат против Србије и српског народа или инструмент у заташкавању нечијег гнусног и злочиначког напада на једног од српских политичких лидера Оливера Ивановића, посебно зато што они нису дошли да ме одведу живог”, наводи се у саопштењу.

Радоичић је навео да је “посљедњи зликовачки упад назови полиције, а заправо приватне гарде озлоглашених албанских терориста у сјеверну Косовску Митровицу, био показна вјежба и пријетња сваком Србину који ријеши да брани своје достојанство и право на живот”, преносе београдски медији.

Према његовим ријечима, Приштина жели да га уклони зато што знају да је са његовим пријатељима и браћом један од ријетких који је спреман да им се супротстави у њиховој намјери да згазе и освоје сјевер Косова и Метохије и покоре српски народ.

Он је поручио да га неће натјерати да напусти покрајину, али је изразио спремност да се одазове на позив Србије и да било какав исказ.

“Увек сам спреман да се одазовем, као што сам спреман и за њу да се борим. За свој народ, своју породицу и своју земљу сам спреман све да поднесем, али нисам и нећу да прихватим да ме блате и оптужују они које су за то платили Американци и Британци”, рекао је Радоичић.

Он је истакао да је дивљачка демонстрације силе била посљедњи чин у покушају криминализовања читавог српског народа на Косову и Метохији и покушај да се сваки отпор Срба антицивилизацијском дјеловању Приштине отупи и дискредитује.

“Моја судбина оклеветаног и прогоњеног човека је данас судбина сваког Србина на Косову и Метохији, јер се сви заједно у овим тешким тренуцима боримо за колективни опстанак српског народа на просторима на којима многи желе да нас не буде”, навео је Радоичић.

Он је нагласио да се овим саопштењем, прије свега, обраћа својим суграђанима и сународницима на Косову и Метохији којима је поручио да не треба да буду уплашени, као што ни он није, јер је Србија озбиљна држава и предузеће најмудрије, најодлучније и најодговорније потезе да би сачувала свој народ на Косову и Метохији.

“Ако се Срби на Косову и Метохији питају где сам, рећи ћу им само да сам близу и да чекам и посматрам, јер никоме од нас нема узмицања, а победа ће на крају, без икакве сумње, бити наша. Јер одавде, са Косова и Метохије, нема назад”, каже Радоичић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана