Путина код Храма Светог Саве чека 70.000 људи

novosti.rs
Путина код Храма Светог Саве чека 70.000 људи

Владимира Путина, који 17. јануара долази у посјету Србији, требало би испред Храма Светог Саве у Београду да дочека више од 70.000 људи.

Како наводе “Новости”, а преноси Тањуг, тај дочек организоваће невладин сектор и патриотске организације, а подршку ће им, како се очекује, дати и Српска напредна странка.

Планирано је, наводе “Новости”, да се учесници окупе на Тргу републике и крену заједно према Храму Светог Саве како би стигли у тренутку када у светињу буде долазио и лидер Руске Федерације.

“Замисао организатора је да на овај начин искажу поштовање према првом човјеку Русије који је веома заслужан за учвршћивање пријатељских веза између двије братске државе, али и захвалност највећој словенској земљи за подршку у међународној арени када је ријеч о територијалној цјеловитости Србије”, пишу “Новости”.

Детаљи Путиновог боравка требало би до танчина да буду разрађени до суботе, а очекује се да у Београд стигне и његова претходница како би са безбједњацима Србије још једном провјерила да ли је све под конац пред значајну посјету, пишу “Новости”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана