Путин стигао у Београд

Глас Српске
Путин стигао у Београд

БЕОГРАД - Предсједник Руске Федерације Владимир Путин допутовао је данас у званичну посету Србији, а на аеродрому, гдје је његов авион слетио у 13.05 сати, дочекао га је предсједник Србије Александар Вучић.

На београдском аеродрому "Никола Тесла" руском председнику је приређен свечани дочек, уз црвени тепих и постројену Гарду Војске Србије. Кроз ваздушни простор Србије, авион руског предсједника пратили су авиони Војске Србије, Миг 29.

 

На аеродрому су амбасадор Русије у Србији Александар Чепурин и српски у Русији Славенко Терзић. Претходно је на аеродром слетио авион са руским привредницима, из више од 40 компанија.

 

Домаћин у Београду биће му предсједник Србије Александар Вучић, а током ове посјете биће потписан 21 споразум, трећина је из области иновација и дигитализације.

Након дочека на аеродрому Вучић и Путин, заједно су се са Путиновим аутомобилом, упутили ка Београду, што је оставило могућност да већ током вожње, у четири ока, обаве прве разговоре.

Они ће касније, поред званичних разговора у ужем, а потом и у ширем саставу, током посјете, имати унапред планираних 15 минута разговора насамо.

Предсједничка колона напустила је аеродром Никола Тесла и упутила се ка Гробљу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана