Путин долази 16. октобра

Агенције
Путин долази 16. октобра

Београд - Предсједник Руске Федерације Владимир Владимирович Путин долази у Београд 16. октобра гдје ће присуствовати обиљежвању 70-те годишњице ослобођења Београда и побједе над фашизмом, саопштио је данас премијер Александар Вучић.

Вучић је на конференцији за новинаре након састанка са амбасадором руске Федерације Александром Чепурином рекао да је са руским дипломатом дјелимично разговарано о програму посјете предсједника Путина који ће у Београду разговарати са њим и са предсједником Томиславом Николићем, а биће приређен и заједнички ручак са представницима руске и српске делегације.

"Предсједник Путин ће присуствовати и војној паради онаквој какву нисмо имали више од 40 година јер мислим да датум и поводом то заслужују", рекао је премијер.

Додао је да је борба против фашизма је нешто над чиме се грађани Србије поносе.

Вучић је рекао и да ће током посјете предсједника Руске Федерације бити ријечи и о будућности односа двеју држава који су добри, али би они могли да буду још бољи и успјешнији и да, како је рекао, много тога заједничког можемо да направимо у интересу Русије и Срибје.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана