Putin: Srpski narod će prevazići probleme

RTS
Putin: Srpski narod će prevazići probleme

Beograd/Moskva - Predsjednik Rusije Vladimir Putin ocijenio je u telefonskom razgovoru sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, da u datim međunarodnim okolnostima Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uvjeren da će srpski narod prevazići probleme, saopštio je kabinet predsednika Srbije.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je čestitao 65. rođendan predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Vladimiroviču Putinu i poželio mu dobro zdravlje, kao i politički uspjeh, kako u rješavanju problema u svijetu, tako i daljem unapređenju odnosa sa Republikom Srbijom.

Kako se navodi u saopštenju iz Kabineta predsjednika Srbije, Putin je izrazio ličnu zahvalnost Vučiću za unapređenje odnosa dvije zemlje.

"Vladimir Vladimirovič Putin naglasio je da su međunarodne okolnosti takve da Srbija nije u jednostavnom položaju, ali da je uvjeren da će srpski narod, kao i uvijek kroz svoju istoriju, pokazati svoj karakter, i pod vođstvom predsjednika Vučića prevazići sve probleme", istaknuto je u saopštenju.

Putin je u telefonskom razgovoru rekao Vučiću da je uvjeren da će pod njegovim vođstvom "Srbija i srpski narod ići samo naprijed".

Dvojica predsjednika su se dogovorila da u najskorije vrijeme kontaktiraju, sastanu se i nastave rad na povećanju obima saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije u svim oblastima, zaključeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana