Путин: Цијеним Србе јер се опиру притисцима

Вечерње новости
Путин: Цијеним Србе јер се опиру притисцима

Београд - И на даљину осјећам како из српског народа зраче спонтане симпатије према мојој земљи и народу, да воли и поштује Русију, рекао је Путин.

"Томиславе, када год будете имали нову идеју, напишите ми, постараћу се за то. Уважавам Србију која има своје ставове и не подлијеже притисцима".

То је, како сазнају "Новости", предсједник Русије Владимир Путин поручио свом српском колеги Томиславу Николићу, током састанка у Палати "Србија", који је био затворен за јавност.

За вријеме разговора, преносе добро обавјештени извори овог листа, руски лидер осврнуо се и на актуелан, "превише непријатељски" однос Вашингтона према Москви, рекавши да он тешко схвата да се на "таквом тону гради озбиљна политика", али да се ипак нада да ће то схватити и у САД.

Иначе, по слијетању на Аеродром "Никола Тесла", првих петнаестак минута своје посјете Србији руски предсједник провео је са својим домаћином Николићем мимо камера, иза затамњених стакала лимузине која их је возила ка Гробљу ослободилаца Београда.

Николић и Путин "реконструисали" су и како се одвијало ослобађање српског главног града од нацистичких окупатора, помињали су и стравичне жртве и борбу Срба и Руса који су гинули раме уз раме, пишу Новости.

Када је предсједнички "иљушин" слетио на београдски аеродром, Владимира Путина је већ чекала лимузина која је раније допремљена у престоницу. Реч је о специјално конструисаном "мерцедесу", једном од неколико идентичних које Путин има у возном парку. Аутомобил има највиши степен заштите. Наводно, ово возило може да издржи и мањи нуклеарни удар. Иако споља изгледају идентично, овај аутомобил разликује се од "мерцедеса" који Путин користи када је у Москви.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана