Pukovnik Dučić preuzeo komandu nad bazom Bondstil

Agencije
Pukovnik Dučić preuzeo komandu nad bazom Bondstil

Pukovnik Nik Dučić, Amerikanac srpskog porijekla, novi je komandant baze Bondstil kod Uroševca i Multinacionalne brigade Kfora Istok, javljaju kosovski mediji.

"Prvi sam američki oficir srpskog porijekla koji komanduje Multinacionalnom borbenom grupom istok", rekao je pukovnik Dučić, navodeći da će trupe pod njegovom komandom nastaviti da pomažu razvoj stabilnog Kosova, prenosi RTS.

Na Kosovo je stigao kao komandant 79. pešadijske brigade Nacionalne garde Kalifornije i danas preuzeo dužnost od dosadašnjeg komandanta Istočnog sektora pukovnika Majkla Spraginsa.

Nik Dučić je završio je ratni koledž 2014. godine, a magistrirao je na Univerzitetu Merilend kao nuklearni inženjer. Visoko školovanje počeo je na Kalifornijskom politehničkom univerzitetu.

Bio je angažovan i na projektu obuke ukrajinske vojske, smišljene kako bi oružane snage te države do 2020. godine bile u skladu sa NATO standardima, navodi se na njegovom Linkedin profilu.

Po fotografijma na internetu vidi se da je boravio i u Iraku 2011. i 2012. godine.

Na Fejsbuk profilu pukovnik Dučić je, između ostalog, lajkovao stranice srpske crkve svetog Đorđa u San Dijegu i srpski klub Oplenac iz Toronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana