Приштински медији: Пацолијев авион са косовским лидерима залутао у ваздушни простор Републике Српске

Танјуг
Приштински медији: Пацолијев авион са косовским лидерима залутао у ваздушни простор Републике Српске

Приштина - Авион, којим су лидери косовских институција отпутовали у Брисел, гдје се данас одржава још једна рунда разговора у оквиру дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине, погрешним навођењем из контролног торња у Тирани, залутао је у ваздушни простор Републике Српске, који конторлишу српске надлежне службе.

Ову вијест је објавио синоћ директор приштинске телевизије “Кљан Косова”, Батон Хаџију, који се налазио у авиону, иначе, у приватном власништву замјеника премијера Беџета Пацолија.

Умало дипломатски инцидент

А све то, како наводи “Газета еџпресс”, догодило се због небриге контролног торња аеродрома у Тирани, који је авион са косовским политичким лидерима умјесто према Бриндизију, усмјерио у ваздушни простор Републике Српске.

У авиону су, поред Пацолија, били још предсједник парламента Кадри Весељи, премијер Рамуш Харадинај и замјеник премијера Фатмир Љимај.

Тачи био у другом авиону

У авиону, међутим, није био и предсједник косовских институција Хашим Тачи, што није први пут да он не путује заједно са својим колегама.

Последњи примјер је самит ЕУ и Западни Балкан одржан у Софији, када је Тачи дошао одвојено од Харадинаја.

Хаџију је, наводи портал, рекао да је могућност да бивши припадници терористичке ОВК (Весљи, Харадиња и Љимај) “падну у руке Срба” избјегнута захваљујући Пацолију, који је пилоту авиона наложио да се врати у Тирану, одаке су поново полетили ка Бриселу, овог пута са новим координатама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана