Приштина одговора Вашинтону: Прије ће пасти влада него тарифе

Агенције
Приштина одговора Вашинтону: Прије ће пасти влада него тарифе

Приштина - Приштина одговорила САД, одакле им је поручено да повуку одлуку о повећању тарифа за 100 одсто. Арифи: Прије ће пасти влада него што ћемо повући тарифе.

Савјетник косовског премијера Рамуша Харадинаја и представник приштинских институција у дијалогу са Београдом, Авни Арифи је рекао, на позив САД да укину увећане таксе за робу из Србије, да ће прије пасти косовска власт, него што ће повући одлуку о повећању пореза за 100 одсто на робу из Србије и БиХ.

Он је тако реаговао за приштински портал Љајми, у одговор на поруку америчког државног секретара Мајка Помпеа да Приштина треба да укине одлуку о стопостотном повећању пореза на робу из Србије и БиХ.

“Не, нећемо повући одлуку. Влада ће радије пасти него што би повукла одлуку о повећању пореза на 100 посто”, рекао је Арифи.

Амерички Стејт департмент саопштио је раније да је Помпео, на састанку са предсједником Косова Хашимом Тачијем позвао Приштину да одлуку о повећању пореза на робу из Србије и БиХ и да се окрене раду на нормализацији односа са Београдом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана