Приштина нуди размјену информација: Први резултати истраге о убиству Ивановића у понедјељак

РТС
Приштина нуди размјену информација: Први резултати истраге о убиству Ивановића у понедјељак

Приштина, Београд - Косовски тужилац Шућри Суља, који води истрагу о убиству Оливера Ивановића, најавио је да ће у понедјељак бити објављени први резултати истраге, укључујући снимке сигурносних камера, детаље о запаљеном аутомобилу као и форензичке доказе, јављају медији у Приштини.

"Интензивно радимо на истрази убиства Оливера Ивановића. Очекујемо да ће резултати истраге у вези са снимцима сигурносних камера, прегледа возила и форензички извјештај бити објављени у понедјељак", рекао је Суља.

Суља је навео и да ће у извјештај бити укључене и изјаве свједока.

Лидер Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливер Ивановић убијен је у уторак испред сједишта странке у сјеверном дијелу Косовске Митровице.

Ивановић је погођен са шест метака, а полиција је током истраге пронашла запаљени аутомобил "опел астра" који су, наводно, користили нападачи.

Косовска полиција понудила је 10.000 евра за информације о убиству.

Српска полиција затражила је да учествује у истрази.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да нема искрене жеље приштинских власти да се на случају убиства Ивановића ради најпрофесионалније могуће и истакао да је потпуно нелогично одбијање Приштине да органи из Србије помогну у истрази.

(РТС)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана