Prištin: Petoro optuženo za terorizam

Tanjug
Prištin: Petoro optuženo za terorizam

Priština - Kosovsko specijalno tužilaštvo podiglo je optužnicu na Osnovnom sudu u Prištini protiv pet lica osumnjičenih za krivična dijela vezana za terorizam.

Oni su optuženi za organizovanje i upravljanje jednom terorističkom grupom, učešće u terorističkoj grupu, pripremu za krivična djela terorizma, proizvodnju eksplozivnih naprava, nezakonito posjedovanje oružja i eksploziva, podstrekivanje vjerske mrznje i za težak napad na teritoriji Kosova kao i teroristička djela u Sirji, prenose mediji u Prištini.

Optuženi su uhapšeni u Prištini dok su pokušavali da kupe veliku količinu oružja i bojeve municije. Njihovo hapšenje je došlo kao rezultat istrage direkcije policije Kosova protiv terorizma i ostalih agencija za težak napad učinjen protiv dva misionara katoličke vjere u SAD, prenosi dnevnik Koha ditore.

Četrnaestomjesečna istraga uključila je forenzičke analize dokaza Forenzičke agencije Kosova i pravnu međunarodnu pomoć jedne od članica EU. Ovaj slučaj vodi jedan međunarodni tužilac Specijalnog tuzilaštva Kosova.

Kako mediji saznaju optuženi su: V.S. iz sela Bresalce opštine Gnjilane, A.M. iz Gnjilana, G.S.iz sela Bresalce opštine Gnjialne, N.S. iz Prištine i B.M. iz Prištine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana