Превентивно подигнута борбена готовост Војске Србије

Срна
Превентивно подигнута борбена готовост Војске Србије

Београд - Војска Србије превентивно је подигла борбену готовост на цијелој територији због тензија на Косову и Метохији, а безбједносне службе појачале су активности како би се предуприједили планови власти у Приштини да изазове немире у јужној српској покрајини, пишу “Вечерње новости”.

Лист наводи да су безбједносне службе Србије појачале активности и да би се предупредило дјеловање појединих кругова у Србији, који лажним вијестима уносе немир међу српско становништво сјеверно и јужно од Ибра на Космету.


Позивајући се на добро обавијештене изворе, лист преноси да државни врх Србије истовремено разматра мјере које ће предузети због кршења Бриселског споразума и петогодишњег одбијања Албанаца да испуне обавезу да формирају заједницу српских општина /ЗСО/.

У Београду је јуче одржана сједница Савјета за националну безбједност, због нових превирања на Космету и обавештајних података да Албанци планирају да одсијеку сјевер покрајине од централне Србије због лажних најава да ће Срби једнострано прогласити ЗСО.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана