Preminuo Slobodan Pavlović

B92, Danas
Preminuo Slobodan Pavlović

Beograd - Slobodan Pavlović, dugogodišnji dopisnik iz Vašingtona, novinar listova Danas i Vašington tajms, preminuo je juče u 73. godini.

Pavlović će ostati upamćen kao vrsni poznavalac spoljne politike SAD i političkih i društvenih prilika u toj zemlji.

Sarađivao je s brojnim medijima, bio novinar Sporta, Večernjih novosti, Naše borbe, Glasa Amerike, agencije Beta, agencije Sense i BK televizije.

Rođen je 1940. u Beogradu. Novinarstvom je počeo da se bavi krajem pedesetih godina u jugoslovenskom sportskom listu Sport, odakle je ubrzo prešao u Borbu. Iz Borbe je krajem šezdesetih, kao specijalni dopisnik, otišao u London u svoju prvu spoljnopolitičku misiju, koja je potom postala njegova osnovna novinarska preokupacija.

Izvještavao je iz više zemalja iz cijelog svijeta. Bio je stalni dopisnik kuće Borba iz Meksika. Krajem osamdesetih i početkom devedesetih otišao je u Vašington kao prvi jugoslovenski dopisnik iz glavnog grada SAD, iz kojeg je za Borbu i druge medije izvještavao bezmalo četvrt vijeka.

Izjveštavao je i za B92.net tokom proteklih predsjedničkih izbora u Americi.

Bio je član Foruma za međunarodne odnose. Prije četiri godine objavio je knjigu "Barak Obama - crni Kenedi u Beloj kući".

Slobodan Pavlović je preminuo juče na Vojnomedicinskoj akademiji poslije duže bolesti. Vrijeme i mjesto sahrane biće naknadno saopšteni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana