Преминуо Слободан Павловић

Б92, Данас
Преминуо Слободан Павловић

Београд - Слободан Павловић, дугогодишњи дописник из Вашингтона, новинар листова Данас и Вашингтон тајмс, преминуо је јуче у 73. години.

Павловић ће остати упамћен као врсни познавалац спољне политике САД и политичких и друштвених прилика у тој земљи.

Сарађивао је с бројним медијима, био новинар Спорта, Вечерњих новости, Наше борбе, Гласа Америке, агенције Бета, агенције Сенсе и БК телевизије.

Рођен је 1940. у Београду. Новинарством је почео да се бави крајем педесетих година у југословенском спортском листу Спорт, одакле је убрзо прешао у Борбу. Из Борбе је крајем шездесетих, као специјални дописник, отишао у Лондон у своју прву спољнополитичку мисију, која је потом постала његова основна новинарска преокупација.

Извјештавао је из више земаља из цијелог свијета. Био је стални дописник куће Борба из Мексика. Крајем осамдесетих и почетком деведесетих отишао је у Вашингтон као први југословенски дописник из главног града САД, из којег је за Борбу и друге медије извјештавао безмало четврт вијека.

Изјвештавао је и за Б92.нет током протеклих предсједничких избора у Америци.

Био је члан Форума за међународне односе. Прије четири године објавио је књигу "Барак Обама - црни Кенеди у Белој кући".

Слободан Павловић је преминуо јуче на Војномедицинској академији послије дуже болести. Вријеме и мјесто сахране биће накнадно саопштени.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана