Потврђена оптужница – Марјановићу пријети 40 година затвора

Танјуг
Потврђена оптужница – Марјановићу пријети 40 година затвора

Београд - Виши суд је утврдио формалну исправност оптужнице против Зорана Марјановића којом се терети за свирепо убиство супруге Јелене и прослиједио одбрани на одговор.

Марјановићу се оптужницом на терет ставља кривично дјело "тешко убиство на свиреп и подмукао начин", за које је законом је запрећена казна од 10 до 40 година затвора.

Портпарол суда Бојана Станковић прецизирала је да је кривично вијеће суда утврдило да је оптужница прописно састављена и доставио је браниоцима и окривљенима на одговор.

Оптужница ће Марјановићу бити уручена у Окружном затвору у Београду гдје се налази у притвору, као и његовим браниоцима.

Рок за подношење одговора је осам дана од дана пријема оптужнице.

По пријему одоговора, односно истеку рока за одговор, кривично ванрасправно вијеће одлучиваће да ли су испуњени услови за потврђивање оптужнице.

Марјановић је у притвору од 16. септембра 2017. године, који му је 12. фебруара поново продужен до 30 дана због узмнемирања јавности, а након истека тог периода, разлози за продужење притвора ће поново бити преиспитани.

Оптужницом Вишег јавног тужилаштва у Београду Марјановићу се на терет ставља кривично дјело тешко убиство, за које је законом је запријећена казна од 10 до 40 година затвора.

Детаљи оптужнице нису за сада познати, али према једном од ранијих саопштења суда поводом продужења притвора, Марјановић се терети да је на "свиреп начин лишио живота своју супругу, и приликом извршења показао нарочиту упорност и безобзирност".

"Постоји основана сумња да је окривљени неутврђеним предметом задао више удараца у главу Јелени Марјановић, наневши јој вишетруке преломе лобање, након чега ју је потопио у канал, усљед чега је она преминула", наводи се у рјешењу Апелационог суда суда којим му је у децембру продужен притвор за још три мјесеца.

Убиство Јелене Марјановић медијски је најпраћенији случај црне хронике у Србији већ готово двије године.

Њен супруг је ухапшен 15. септембра 2017. године, након готово годину и по дана од убиства.

Он је и прије тога био привођен али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа.

На саслушању у Вишем јавном тужилаштву у Београду, Марјановић је негирао да је убио супругу и поновио све што је и раније говорио на саслушањима у полицији.

Прије хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, учествовао је у једном телелвизијском реалити програму и генерално је својим иступима скретао пажњу "жуте штампе".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана