Policija Kosova zaplijenila paketiće za srpsku djecu

Srna
Policija Kosova zaplijenila paketiće za srpsku djecu

Beograd - Kosovska policijska služba zaplijenila je u južnom dijelu Kosovske Mitrovice 140 svetosavskih paketića namijenjenih učenicima osnovne škole u Goraždevcu i Osojanu, sa obrazloženjem da sadrže “nelegalne” proizvode iz centralne Srbije, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Iako je dio paketića prije nekoliko dana legalno unesen na Kosovo i Metohiju preko administrativnog prelaza Jarinje, a dio su napravili osnovci sa sjevera pokrajine za svoje vršnjake u metohijskim enklavama, kosovska policija je potpuno besprizorno i nasilnički sinoć spriječila da srpska djeca u Metohiji budu obradovana povodom praznika Svetog Save, navodi se u saopštenju.

- Prištini nije dovoljno to što je u činu samovolje i pravnog nasilja uvela blokadu na uvoz proizvoda iz centralne Srbije, već je sada nelegalnim proglasila i samo posedovanje bilo čega što je proizvedeno u centralnoj Srbiji, čime su srpske grisine i smoki stavljeni u istu ravan sa narkoticima i oružjem”, ističu iz Kancelarije.

U saopštenju se dodaje da je vozaču “Kolašin prevoza”, koji je paketiće vozio za Goraždevac i Osojane, napisana prekršajna prijava, a on je zajedno sa autobusom sproveden u Prištinu.

“Deo paketića je pocepan i uništen u činu bestijalnog iživljavanja i samovolje predstavnika privremenih prištinskih vlasti i sledeći korak Prištine je, valjda, hapšenje Deda Mraza i Božić Bate”, ocjenjuju iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

U saopštenju se ističe da ovaj “piratski i banditski napad na keks i čokolade pokazuje svu podlost i bezdušnost onih koji se predstavljaju kao albanski politički lideri na Kosovu i Metohiji”.

“Ne čudi što su autori kampanje spaljivanja robe iz centralne Srbije na lomačama sposobni za ovako niske udarce, neobično je samo što nisu poslali specijalce i oklopna vozila na srpske slatkiše kako bi se pohvalili još jednim žvelikim herojstvomž”, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana