Petostruko ubistvo kod Zrenjanina, više od 20 ranjenih

Agencije
Petostruko ubistvo kod Zrenjanina, više od 20 ranjenih

Žitište - Pet osoba je ubijeno, a više od 20 ranjeno u kafiću u Žitištu kod Zrenjanina. Među povređenima troje maloljetnika.

Noćas, oko 01.40 časova u Zrenjaninu, u mjestu Žitište, u kafiću Makijato, dogodilo se teško ubistvo u kojem je život izgubilo petoro ljudi, a oko 20 je ranjeno, saopštio je MUP.

Z. S. (1978) ušao je u kafić i ispalio više hitaca iz automatskog oružja i tom prilikom ubio je svoju suprugu i još jednu žensku osobu, najvjerovatnije njenu prijateljicu, nakon čega je nastavio da puca po građanima koji su se u tom trenutku nalazili u kafiću.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su Z. S, a uviđaj je i dalje u toku.

Od pet žrtava, dvije su preminule na licu mjesta, a preostale tri u zrenjaninskoj bolnici.

Direktorka zrenjaninske bolnice Gordana Kozlovački izjavila je da su poslije tragedije u kafiću u Žitištu u tu ustanovu dovezene 22 povređene osobe kojima je urađena dijagnostička procedura i zbrinjavanje.

Prema njenim riječima, šestoro je srednje i lakše povređeno, a ostali su zadobili teže povrede, svi iz vatrenog oružja.

Tokom noći urađeno je i sedam operacija.

Kako nezvanično saznaje B92, mlađa djevojka dovezena je oko sedam časova u Institut za plućne bolesti, Odjeljenje grudne hirurgije.

Ona je odmah prebačena u operacionu salu.

U pucnjavi je povređeno najmanje 20 osoba, mada se neki od onih koji su se zatekli u kafiću nisu javili ljekaru, te je moguće da u toku dana poraste broj ranjenih.

Najmanje četiri osobe zadobile su teške povrede.

Kako RTS saznaje, među povređenima je najmanje troje maloljetnih.

Pripadnici policije i dalje istražuju objekat, a očekuje se i dolazak ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević izjavio je da je tragedija nezapamćena ne samo u toj sredini, nego možda i u državi.

On je za portal "Aj lav Zrenjanin" rekao da je zakazao sjednicu skupštine opštine i da će vjerovatno biti proglašena trodnevna žalost.

Vučurević je dodao da lokalne vlasti i dalje čekaju ishod krvavog pira koji je vjerovatno proistekao iz neke porodične svađe ili nesporazuma i da se nadaju da će se povređeni oporaviti.

Predsjednik opštine je naveo da će zbog tragedije biti otkazana manifestacija "Pile fest", koja se trenutno održava u Žitištu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se sumnja da se radi o ljubomori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana