“Пао” један од вођа српске мафије у Италији

B92
“Пао” један од вођа српске мафије у Италији

Међу 20 особа које су ухапшене у акцији српске и италијанске полиције налазе се и особе за које се сумња да су вође криминалне банде која је шверцовала кокаин.

Ухапшени су Милован Николић, звани Профа и Јаков Контић, који се иза решетака нашао и неколико година раније у Италији.

Наводно је он повезан са озлоглашеном мафијашком групом Ндрангета до које је стигао тако што се оженио женом родбински везаном са члановима те криминалне банде, што је, како се наводи, и једини начин да се “уђе у посао”.

“Контић је био један од важнијих посредника између криминалаца са Балкана и италијанске мафије, према подацима италијанске полиције, у које су новинари КРИК-а имали увид. Ову позицију стекао је захваљујући вјеридби са ћерком шефа криминалне породице Магрини. Управо је Контић спојио нарко-картел Дарка Шарића са овом породицом, откривено је прије неколико година у књизи Стевана Дојчиновића „Шарић – како је балкански кокаински картел освојио Европу”“, наводи КРИК.

Према сазнањима Јевтића, група у којој су били Срби, Италијани и један Словенац је кријумчарила кокаин из Холандије, дио је одлазио у Аустрију, а дио у Италију.

Претпоставља се да је на Апенинско полуострво стигло неколико стотина килограма наркотика, кроз активности ове групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана