Озваничено Николићево ново радно мјесто

Танјуг
Озваничено Николићево ново радно мјесто

Београд - Одлука о формирању Националног савјета за координацију сарадње с Русијом и Кином на чијем ће челу бити Томислав Николић, објављена је јуче у "Службеном гласнику".

У одлуци се наводи да је задатак Савјета да разматра, усмјерава и координира спровођење Споразума о стратешком партнерству Србије и Русије и Споразума о свеобухватном стратешком партнерству Србије и Кине.

Задатак Савјета је и да разматра и усмјерава сарадњу Србије и Кине у вези са спровођењем стратегије Кине "Један појас - један пут" на територији Србије.

Предсједник и чланови Савјета именују се посебним актом Владе, а Савјет има секретара који учествује у раду Савјета без права одлучивања. Секретар Савјета је директор Канцеларије националног савјета. Надлежни државни органи дужни су да сарађују са Савјетом. Средства за рад Савјета обезбјеђују се у буџету Србије, а просторије за рад Савјета обезбиједиће Влада, наводи се у одлуци. У "Службеном гласнику" објављена је и Уредба о оснивању Канцеларије националног савјета за координацију сарадње са Русијом и Кином.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана