Ova fotografija je rasplakala Srbiju!

Blic.rs
Ova fotografija je rasplakala Srbiju!

Majdanpek - Srbiju su drugi put ove godine pogodile teške poplave, zbog kojih su evakuisana čitava sela u Istočnoj Srbiji, a mnoge porodice su ostale bez doma nad glavom.

U selu Boljetin, koje je početkom nedjelje oštećeno naletom katastrofalene poplave, nova kiša usporava raščišćavanje terena.

Pomoć mještanima ovog sela u opštini Majdanpek pruža više od 500 pripadnika Vojske Srbije koji čiste poplavljene kuće, piše Blic.

Na društvenim mrežama, pojavila se fotografija, koja je rasplakala cijelu Srbiju, a na kojoj se vidi dječak od pet godina, koji gura mala kolica i pomaže u raščišćavanju.

''Šta reći a ne zaplakati? Dok sam išao selom, slučajno sam video dečaka koji ponosno pomaže da se njegov dom raščisti. Morao sam da ga fotografišem, da ovam mali Boljetinac bude primer svim meštanima sela, ali i svim građanima Srbije – kaže Danijel Dokić, autor fotografije.

Od petka u Boljetinu dežura lekarjska ekipa za sve vrste pomoći mještanima i volonterima.

''Pored medicinskog tehničara, koji je od ponedeljka kad je selo poplavljeno svakodnevno prisutan, ekipa će biti dopunjena lekarom i sanitarnim tehničarem koji će biti u kontaktu sa svim relevantnim službama'', kaže dr Miljojko Nešović, v.d. direktora Doma zdravlja u Majdanpeku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana