Откуд слика српске цркве у компјутеру Осаме бин Ладена?

Агенције
Откуд слика српске цркве у компјутеру Осаме бин Ладена?

Београд - Међу документима пронађеним у рачунару убијеног Осаме бин Ладена које је објавила ЦИА налази се и фотографија Храма Светог Димитрија у Косовској Митровици.

Осим слике, како је пренијела београдска "Политика", налази се и мапа Косовске Митровице.

Убијени лидер терористичке Ал Каиде био је веома заинтересован за Косово, показују документи који су пронађени у његовом личном компјутеру, а чије фајлове је објавила америчка Централна обавијештајна агенција, преноси Спутњик.

470.000 фајлова с Бин Ладеновог компјутера објављени су 1. новембра ове године на сајту ЦИА, а мађу њима заиста има свухега и свачега, пренео је раније британски "Индепендент", а "Политика" је пронашла и мапу Косовске Митровице, као и фотографију Храма Светог Димитрија у том граду.

"Пронашли смо и банер на ком пише 'Косово џихад - муслиманско истребљење косовских хришћана', као и мапу Косова из доба Отоманског царства на којима су приказани Приштина и Вучитрн", наведено је на сајту "Политике".

Претрагом интернета, утврђено је да је мапа Косовске Митровице и црква у том граду првобитно објављена на сајту Би-Би-Сија у тексту под насловом "Косовски Срби се суочавају са тешким одлукама", пренио је Спутњик.

Шта је још било "чудно"

Подсјетимо, свјетски медији већ неко вријеме обијелодањују масивну архиву "ископану" из Бин Ладеновог рачунара. "Индепендент" је, на примјер, објавио да је посљедње што је било гледано с рачунара вође Ал Каиде био смјешан клип са два дјечака "Чарли ме је угризао за прст".

Тај лист је такође пренио и да је у рачунару било и доста дјечјих филмова, попут "Мрава", "Кола", "Том и Џери".... Претпоставља се да је разлог тај што је он живио са многобројном породицом, међу којом је било и мале дјеце.

Такође, са интернета су били скинути и документарци о њему, које је он, током скривања, гледао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана