Орбан Вучићу: Шаљемо и војску на границу

Танјуг
Орбан Вучићу: Шаљемо и војску на границу

Мађарски премијер Виктор Орбан је из Брисела телефоном разговарао са предсjедником Владе Србије Александром Вучићем о избjегличкој кризи.

Како је саопштио шеф Прес службе Орбановог кабинета Берталан Хаваши премијери Мађарске и Србије су разговарали о кризној ситуацији изазваној масовном миграцијом на границама Србије и Македоније.

Орбан је, како се наводи, обавијестио Вучића о новом закону о пограничним контролама које ће мађарски парламент ускоро усвојити, што ће омогућити слање јаких полицијских и војних јединица на границу са Србијом од 15. септембра, навео је Хаваси.

Очекује се да ће имигранти и кријумчари људима потражити нове транзитне путеве заобилазећи Мађарску, рекао је Орбан Вучићу, додавши да се земље у региону морају припремити за ту ситуацију.

Према његовим ријечима, Вучић је рекао Орбану да Србија испуњава своју обавезу регистровања тражилаца азила који стижу из Македоније, иако Македонија не спроводи контроле на границама.

Иначе, мађарски премијер се налази у Бриселу гдје разговора са лидерима Европске уније о проблему миграције, наводи мађарска агенција.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана