Opozicija u Beogradu dala rok od šest dana za ispunjenje zahtjeva

Srna
Opozicija u Beogradu dala rok od šest dana za ispunjenje zahtjeva

Beograd - Protest dijela opozicije okupljene oko Saveza za Srbiju završen je večeras u Beogradu, a vlastima je ostavljen rok od šest dana da ispune zahtjeve koje su danas izneseni.

Predstavnici Saveza za Srbiju, udruženja građana i strukovnih udruženja rekli su da su spremni da razgovaraju sa "nadležnim organima", ali ne i sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsjednikom Skupštine Srbije Majom Gojković.

Opozicionari su najavili da će, ukoliko njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni, naredne subote organizovati nove demonstracije, prenose beogradski mediji.

U završnom dijelu skupa "Svi kao jedan - 1 od 5 miliona" govorili su predsjednici stranaka okupljenih u Savezu za Srbiju.

Organizatori protesta zatražili su danas formiranje zajedničke komisije za definisanje fer i poštenih izbornih uslova.

Drugi zahtjev opozicije je izbor novog sastava Regulatornog tijela za elektronske medije /REM/ na ravnopravnim osnovama i na prijedlog poslaničkih grupa vlasti i opozicije.

Treći zahtjev odnosi se na izbor tehničkog rukovodstva i uređivačkog kolegijuma informativnog programa RTS-a i RTV-a, a koje bi u prelaznom periodu činile nestranačke ličnosti i koje bi ravnopravno delegirala i vlast i opozicija.

Najavljeno je da će u narednim danima ujedinjena opozicija izabrati svoje predstavnike za sve tri radne grupe, na kojima neće biti samo predstavnici opozicionih političkih stranaka, pokreta i udruženja građana, već i predstavnici strukovnih udruženja.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović je za zahtjeve opozicije rekao da su "i više nego smiješni". /kraj/am

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana