Оливер Ивановић сахрањен у Алеји заслужних грађана

Срна
Оливер Ивановић сахрањен у Алеји заслужних грађана

Београд - Оливер Ивановић сахрањен је данас у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Поред породице и страначких колега од Ивановића се данас опростио велики број грађана из цијеле Србије, који су од јутрос одавали пошту убијеном политичару са КиМ - у тишини су палили свијеће и остављали цвијеће.

Опело испред цркве Светог Николе служио је епископ Рашко - призренски Теодосије у присуству патријарха Иринеја, а у име Владе Србије од Ивановића су се опростили премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђуирић.
Сахрану Ивановића прати и велики број медијских екипа.

Владика Теодосије: Ивановић се цео живот борио за правду и слободу

У Цркви Светог Николе на Новом гробљу у Београду Његово преовештенство владика рашко-призренски Теодосије служио је опијело лидеру Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливеру Ивановићу који је убијен у Косовској Митровици прије два дана.
Саучешће породици Оливера Ивановића је у име предсједника Републике Српске Милорада Додика изразио директор Представништва Српске у Београду Млађен Цицовић. 

Опијелу су, осим породице и великог броја грађана, присуствовали Његова светост патријарх српски Иринеј, премијер Србије Ана Брнабић, министри у Влади Србије, представници власти и опозиције, културни и јавни радници, глумци, бивши предсједници Србије Томислав Николић и Борис Тадић, предсједник Српског народног вијећа у Хрватској Милорад Пуповац, представници породица српских жртава са Космета... 

Међу свештеницима Српске православне цркве /СПЦ/ који су служили опијело били су монаси и монахиње Епархије рашко-призренске, као и старјешина Руске цркве у Београду Виталиј Тарасјев. 

Владика Теодосије је истакао да је Оливер Ивановић жртвовао сопствени живот за добро других и био симбол ријешености да српски народ буде свој на своме. 

Према његовим ријечима, Оливер је био симбол борбе за истину и правду и вјерни син своје Цркве, пожртвовани отац и домаћин. 

"Упућујемо молитвене жеље за покој његове душе. Бог нека да снагу његовој породици да чува успомену на њега, а његови поштоваоци да сачувају његово дело", рекао је владика. 

Претходно су Оливерова супруга Милена Ивановић, његова сестра Наташа и брат Мирослав примали саучешће Београђана испред цркве на Новом гробљу, гдје је био ковчег са тијелом. 

Велики број грађана је у мимоходу одао почаст и опростио се од Оливера Ивановића.

Владика Теодосије је прије тога служио и парастос Ивановићу у Цркви Светог Марка у Београду. 

Једна бијела голубица је, како су пренијели поједини београдски медији, све вријеме облијетала изложени ковчег. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана