Одржан етно програм Наздравимо - запјевајмо, запјевајмо - заиграјмо

Срна
Одржан етно програм Наздравимо - запјевајмо, запјевајмо - заиграјмо

Београд - У оквиру манифестације "Дани Српске у Србији", у Београду је одржан етно програм под насловом "Наздравимо-запјевајмо, запјевајмо-заиграјмо".

Културно-умјетничка друштва представила су културу Српске и Србије у Установи спорта Вожовац, а програм је почео здравицом Јовице Јелисавца.

Након одржане здравице, наступио је гуслар Милован Ћулума, те фолклорни ансамбл "Српски витезови" из Бањалуке, који су извели Игре са Грмеча, Глуво Гламочко коло и друге традиционалне игре.

Осим фолколорног ансамбла из Републике Српске, на Вождовцу су наступали и фолклорни ансамбли из Београда "Лира", "Радост" и "Војвода Степа".

Публика у Србији, вечерас је имала прилику да ужива и у извођењу вокалне солисткиње Анђеле Делић, те Мушке пјевачке групе.

Трећег дана одржавања манифестације "Дани Српске у Србији", у Новом Саду, у Српском народном позоришту одржава се концерт групе "Траг", а од 20.00 часова у Крагујевцу биће изведена представа "186. степеник" заснована на истинитом догађају, која се бави истинама и лажима изреченим о нацистичком концетрационом логору Матхаузен.

У Панчеву од 20.00 часова глумац Љубо Божовић из Источног Сарајева казиваће монодраму "Вук Караџић" по тексту Милована Витезовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана