Novi mafijaški obračun u Beogradu: Ubijen mladić koji je radio u obezbjeđenju Slobodana Šaranovića

kurir.rs
Novi mafijaški obračun u Beogradu: Ubijen mladić koji je radio u obezbjeđenju Slobodana Šaranovića

Beograd - Dalibor Despotović (35), koji je u ponedjeljak uveče ubijen u sačekuši u Zaplanjskoj ulici u Beogradu, radio je u obezbjeđenju Slobodana Šaranovića, i vjeruje se da ih je on, 2010. godine, poslao da likvidiraju Luku Bojovića.

Despotović je bio među devetoro uhapšenih u novembru 2010. godine, koji su sumnjičeni da su u toku 2010. godine, izvršili nekoliko razbojništava, među kojima su i pljačka Vojvođanske banke na Čukarici, NLB banke u Železniku, kao i dvostruka pljačka Alfa banke u ulici Vojvode Stepe, čime su pričinili materijalnu štetu u vreijdnosti od 10 miliona dinara.

Tada je otkriveno da su Despotović i Miloš Kljajić, obojica državljani Crne Gore, u iznajmljenim stanovima na Karaburmi i Zvezdari, podrumima i automobilima krili čitav arsenal oružja. Tom prilikom pronađena su četiri "heklera”, tri automatske puške, tri pištolja, dve "pumparice”, 5,5 kilograma sporogorećeg štapina, zolja, municija, ali i lažne policijske značke.

Poznato je i da su Dalibor Despotović i Miloš Kljajić  radili u obezbjeđenju Slobodana Šaranovića, čiji je brat Branislav ubijen u oktobru 2009. Vjeruje se da ih je Šaranović poslao da likvidiraju Luku Bojovića, vođu "zemunskog klana", ali je taj zločin spriječen.

U novembru 2010. zajedno sa njima dvojicom uhapšen je i rođeni brat Saše Cvetanovića - Jugoslav Cvetanović koji je, inače, radio u Šaranovićevom kazinu "Slavija" i, prema nezvaničnim informacijama, poslatim ubicama pružao logistiku. Jugoslav Cvetanović je ubijen u septembru 2017. godine, a njegov brat je za ubistvo "zahvalio" Luki Bojoviću.

Kljajić je u Podgorici bio osuđen na tri godine zatvora zbog pokušaja ubistva, ali je Apelacioni sud predmet vratio na ponovno suđenje, piše beogradski Kurir.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana