Нови мафијашки обрачун у Београду: Убијен младић који је радио у обезбјеђењу Слободана Шарановића

kurir.rs
Нови мафијашки обрачун у Београду: Убијен младић који је радио у обезбјеђењу Слободана Шарановића

Београд - Далибор Деспотовић (35), који је у понедјељак увече убијен у сачекуши у Заплањској улици у Београду, радио је у обезбјеђењу Слободана Шарановића, и вјерује се да их је он, 2010. године, послао да ликвидирају Луку Бојовића.

Деспотовић је био међу деветоро ухапшених у новембру 2010. године, који су сумњичени да су у току 2010. године, извршили неколико разбојништава, међу којима су и пљачка Војвођанске банке на Чукарици, НЛБ банке у Железнику, као и двострука пљачка Алфа банке у улици Војводе Степе, чиме су причинили материјалну штету у вреијдности од 10 милиона динара.

Тада је откривено да су Деспотовић и Милош Кљајић, обојица држављани Црне Горе, у изнајмљеним становима на Карабурми и Звездари, подрумима и аутомобилима крили читав арсенал оружја. Том приликом пронађена су четири "хеклера”, три аутоматске пушке, три пиштоља, две "пумпарице”, 5,5 килограма спорогорећег штапина, зоља, муниција, али и лажне полицијске значке.

Познато је и да су Далибор Деспотовић и Милош Кљајић  радили у обезбјеђењу Слободана Шарановића, чији је брат Бранислав убијен у октобру 2009. Вјерује се да их је Шарановић послао да ликвидирају Луку Бојовића, вођу "земунског клана", али је тај злочин спријечен.

У новембру 2010. заједно са њима двојицом ухапшен је и рођени брат Саше Цветановића - Југослав Цветановић који је, иначе, радио у Шарановићевом казину "Славија" и, према незваничним информацијама, послатим убицама пружао логистику. Југослав Цветановић је убијен у септембру 2017. године, а његов брат је за убиство "захвалио" Луки Бојовићу.

Кљајић је у Подгорици био осуђен на три године затвора због покушаја убиства, али је Апелациони суд предмет вратио на поновно суђење, пише београдски Курир.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана