Nove žrtve obračuna narko klanova u Srbiji: Ubijen Nenad Opačić i njegova

blic.rs
Nove žrtve obračuna narko klanova u Srbiji: Ubijen Nenad Opačić i njegova

Novi Sad: Vođa veterničkog klana, Nenad Opačić i njegova supruga ubijeni su noćas u Novom Sadu, u ulici Braće Drobnjak kod broja 16.

Vođa veterničkog klana, kako se nazvanično saznaje, bračni par je bio u posjeti kumovima, u novosadskom Novom naselju, a kada je sa suprugom izašao na ulicu i krenuo ka kolima sačekali su ih napadači i u njih ispalili desetak hitaca.  

Kako je rečeno u novosadskoj policiji, Opačić i njegova supruga ubijenio su između 0.00 i 0.15 časova u ulici Braće Dronjak. Prema informacijama iz novosadske policije, odmah nakon ubistva policija je blokirala grad.  

Nenad je na licu mjesta ostao mrtav, dok je njegova supruga preminula na putu za bolnicu.  

Pozivajući se na očevice RT Vojvodina, navodi  da je ubica gurao bicikli i da je nosio fantomku, a da je na Opačića i njegovu suprugu pucao ispred ulaza u zgradu.  

Opačić je uhapšen u „Sablji“ 2003. godine. Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude.  

Za vrijeme suđenja, zašiljenom četkicom za zube napao je zaštićenog svjedoka Miladina Suvajdžića - Đuru Mutavog.  

Opačićevo ime vezuje se za mnoga imena iz svijeta politike. Sa Vukom Draškovićem je 1990. organizovao miting u Sremskim Karlovcima. Bio je prijatelj sa Nenadom Čankom, a čuvao je Miodraga Isakova i Gordanu Čomić. Poznavao je i Zorana Đinđića, koga je poslije bombardovanja 1999. dočekao na aerodromu u Surčinu.  

Na suđenju je izjavio da je politički zatvorenik jer je Dušan Mihajlović želio da se osveti Čanku i zato je tražio njegovu smjenu poslije ubistva premijera.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana