Наставља се ликвидација свједока злочина припадника ОВК?

Срна
Наставља се ликвидација свједока злочина припадника ОВК?

Приштина - Блеранда Цури, кћерка Бедри Цурија, некадашњег команданта терористичке ОВК у региону Глоговца, могуће да је погинула синоћ под сумњивим околностима у Косову Пољу, речено је Срни у Косовској полицијској служби.

У полицији тврде да је студент права Блеранда Цури погинула када је аутомобил прошао на црвено свјетло и ударио је на пјешачком прелазу.


Возач аутомобила Амир Салиху је ухапшен и полиција случај третира као саобраћајну несрећу са смртним исходом, наводе у полицији.

Из полиције, ипак, не одбацују могућност да је кћерка бившег команданта ОВК за регион Глоговца страдала под сумњивим околностима.

Њен отац Бедри Цури је убијен из пиштоља 21. априла прошле године, само неколико дана пошто су медији на албанском језику пренијели да је сачињен списак могућих свједока злочина које су починили припадници ОВК.

У полицији додају да ће истрагом бити отклоњене или потврђене сумње о могућој намјерној ликвидацији деветнаестогодишње кћерке Бедрија Цурија, јер је она с мајком означена као могући свједок у новоформираном Специјалним судом за злочине против ОВК у Хагу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана