Narko-dileri iz »Sablje« dobili mlađu i suroviju konkurenciju

blic.rs
Narko-dileri iz »Sablje« dobili mlađu i suroviju konkurenciju

Beograd - Kriminalci, koji su 2003. godine hapšeni i osuđivani zbog krijumčarenja droge, jedan za drugim izlaze na slobodu pa čak i iza zatvorskih rešetaka pokušavaju da vrate pozicije na narko-tržištu Srbije.

Međusobna saradnja, sukobi, borba za prevlast klanova samo za tri mjeseca ove godine doveli su do nekoliko ubistava i ranjavanja. Prema podacima bezbjednosnih službi, najjače narko-grupe u Srbiji su jagodinska i niška, koje moć zasnivaju na vezama u inostranstvu.

U Beogradu tržište dijeli više grupa, a najjača je ona kojom rukovode saradnici Luke Bojovića, vođe naslijeđenog "zemunskog klana".

"Novac je suština svake kriminalne priče. U borbi za prevlast oni pribjegavaju onome što jedino i znaju, a to je eliminacija vođe suparničke grupe, ranjavanje kao opomena za dug, čak i obračun sa suparnikom iz istog klana", kaže za "Blic" izvor iz bezbjednosnih struktura Srbije.

On navodi da je ubistvo Nenada Opačića, koji je u zatvoru bio od "Sablje"", upravo dio rata u borbi za prevlast.

"Goran Radoman likvidiran je jer je pokušao da se osamostali i izađe iz grupe koja mu je donijela milionsku zaradu na švercu kokaina iz Južne Amerike. Vladana Veličkovića ubili su dojučerašnji saradnici. Velibor Ćirović, nekadašnji tjelohranitelj Sredoja Šljukića i Dragan Vasić Gaga, nekadašnji vođa navijačke grupe 'Ultras', takođe su ranjeni zbog ličnih sukoba zbog droge", kaže izvor.

U međuvremenu na beogradskim ulicama ranjeno je i nekoliko pripadnika narko-grupa na nižim pozicijama, među kojima je i jedna djevojka, koja je sa tri hica pogođena u noge u parku na Voždovcu.

"Sva ta ranjavanja su dio sukoba unutar grupe ili sa suparničkim grupacijama, uglavnom zbog dugovanja" kaže izvor.

Obračun klanova

Nenad Opačić

Vođa veterničke grupe Nenad Opačić (54) i njegova supruga Jasmina (46) ubijeni su 28. februara u Novom Sadu. Opačić je uhapšen u "Sablji" 2003. zbog preprodaje narkotika. U momentu ubistva bio je na odmoru. Iz zatvora je trebalo da izađe 30. januara 2018.

Goran Radoman

Cetinjanin Goran Radoman (37), saradnik Darka Šarića, ubijen je 20. februara ispred lifta podzemne garaže zgrade. Motiv ubistva je osveta zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Španiji mjesec dana ranije. Ubijeni Radoman i njegov brat Vladan godinama su u poslovima trgovine kokainom iz Južne Amerike u Evropu.

Vladan Veličković

Vladan Veličković (37) ranjen je 18. januara u hotelu "Majdan" u Beogradu, a od zadobijenih rana preminuo je u Urgentnom centru. Policija ima snimak ubistva na kojem se vide dvojica mladića koja su se sukobili sa Veličkovićem - Slavko B. i Nemanja I. Policija je za njima raspisala poternicu.

Velibor Ćirović

Velibor Ćirović, nekadašnji tjelohranitelj Sredoja Šljukića Šljuke, i Nikola Ćirković (26) ranjeni su u pucnjavi 3. marta u Beogradu. Iako se sumnjalo da su pucali jedan na drugoga, prema njihovim tvrdnjama na njih je pucao Miloš B. (32), sa kojim su se prethodno posvađali zbog novca.

Dragan Vasić Gaga

Dragan Vasić Gaga (41), vođa navijačke grupe Crvene zvezde "Ultra bojs", upucan je 10. februara sa više od pet metaka kod stadiona "Rajko Mitić". Nepoznati napadač ispalio je osam metaka u pravcu Vasića. Navijač je prije pucnjave bio u teretani na stadionu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana