Napadute novinarke Pinka

B92
Napadute novinarke Pinka

Beograd - Na protestu Dveri i Zdrave Srbije ispred televizije Pink došlo je do incidenta kada je jedna osoba fizički napala dvije novinarke te televizije.

Agencija Beta javlja da je napadnuta novinarka Gordana Uzelac, dok Tanjug ističe da je pored nje napadnuta i novinarka Mara Dragović.

Nakon toga je došlo do opšteg komešanja, javlja agencija Beta, ističući da je incident brzo završen.

Minstar unutrašnjih poslova poslova Nebiojša Stefanović izjavio je da je napadač priveden, kao i da će to lice dalje biti predato nadležnim organima.

Televizija Pink javlja da njihova novinarka Goradana Uzelac ima potres mozga i da je prebačena u Urgentni centar.

Oglasio se i MUP navodeći da je napadač na Gordanu Uzelac priveden Višem javnom tužilaštvu.

Navedeno je da je tokom protestu pristalica Pokreta Dveri ispred Televizije Pink, kojem je prisustvovalo oko 250 ljudi, danas došlo do "ozbiljnog narušavanja javnog reda i mira" i da je D.V. (1972) iz Lučana, "fizički nasrnuo, zadao udarac i naneo telesne povrede novinarki TV Pink Gordani Uzelac".

D.V. je ubrzo identifikovan i priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, piše u saopštenju.

Policija u saradnji s tužilaštvom preduzima mjere iz svoje nadležnosti u vezi sa tim slučajem, dodaje Ministarstvo.

U saopštenju MUP-a je navedeno da se tokom tog skupa dogodilo "više međusobnih tuča okupljenih pristalica Dveri koje su protestvovale ispred Televizije Pink" i da je u toku utvrđivanje prekršajnih i krivičnih odgovornosti sukobljenih. Mediji su objavili i snimak sukoba.

"Ne verujem u slučajnosti, Goca je nokautirana, u hitnoj je, a Mara čeka da ode odavde, u potiljak je dobila pesnicu. Ja očekujem da li će reagovati novinarska udruženja, ovo je divljački i brutalni čin da su novinare na zadatku napali", izjavio je glavni i odgovorni urednik Pinka Goran Gmitrić.

Ispred zgrade TV Pink održan je protest u organizaciji Dveri, Zdrave Srbije i sindikata Sloga, pod nazivom "Ovako više ne može".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana