Наложено привођење Душана Михајловића

Глас Српске
Наложено привођење Душана Михајловића

БЕОГРAД - Први општински суд у Београду наложио је јуче полицији да изврши потрагу за бившим министром унутрашњих послова Србије Душаном Михајловићем и да га приведе на сљедеће суђење по тужби некадашњег шефа бироа Владе Србије за информисање Владимира Бебе Поповића.

Судија Виолета Јовановић издала је наредбу полицији за потрагу и привођење Михајловића пошто из више покушаја није могао да му се уручи позив за суђење на пријављеној адреси, а на јучерашњи претрес није дошао ни његов бранилац који је уредно позван, преноси Танјуг.

Поповић је тужио Михајловића јер је, како се наводи у тужби, у оквиру организоване медијске кампање у периоду дужем од мјесец дана 2007. године, у 47 текстова, интервјуа и изјава, "на најгрубљи начин клеветао бившег шефа владиног Бироа за информисање, у вези са његовом улогом у влади покојног премијера Србије Зорана Ђинђића". 

У тим текстовима Михајловић је Поповића повезивао са организованим криминалом и оптуживао га за извршење најтежих кривичних дјела. 

Поповић је на јучерашње суђењу предложио да се у својству свједока саслушају новинарка телевизије Б92 Бранкица Станковић и посланик ЛДП-а Ненад Милић.

Стаковићева би, према ријечима Поповића, требало да посвједочи да је Михајловић изнио неистине када је навео да је он водио новинаре Б92 у Француску и натјерао их да сликају контроверзног бизнисмена Станка Суботића Цанета који је том приликом оптужио Михајловића за уцјене у замјену за информације из акције "мрежа" вођене против дуванске мафије.

Милић, који је био Михајловићев замјеник и који је према Поповићевим ријечима упућен у акције полиције и полицијска сазнања, требало би да посвједочи о наводима Михајловића изнијетим у одбрани на суду, када га је повезао са криминалним структурама и наводио да је мафија управљала полицијом, а Поповић био њен "кум".

Поповић је приложио и низ писаних доказа који би, како је рекао, требало да потврде да је Михајловић лагао, а сљедеће суђење је заказано за 16. новембар.

Владимир Беба Поповић такође поновио да га је Михајловић оклеветао како у јулу 2007. године како би се спасао хапшења због одавања информација и уцјењивања осумњичених за шверц дувана у оквиру акције "мрежа" (Суботића) и истовремено скренуо пажњу са правих инспиратора убиства премијера.

Одбрана   

Приликом изношења своје одбране Душан Михајловић је у марту ове године рекао да нема од чега да се брани, пошто је у спорним изјавама медијима само наводио Поповићеве цитате са свједочења из Специјалног суда, односно да је на основу њих извео сопствене закључке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана