Најбогатији Бугарин Цветан Василев ухапшен у Београду

Blic.rs
Најбогатији Бугарин Цветан Василев ухапшен у Београду

Цветан Василев, бугрски бизнисмен, за којим је ова држава расписла Интерполову потјерницу предао се данас у Београду Управи криминалистичке полиције, која му је била за петама.

Василев је у пратњи адвоката око 11 сати дошао у Управу криминалистичке полиције Србије на Новом Београду, гдје се тренутно ради обавезна провјера идентитета, пише Блиц.

Након тога ће бити приведен у суд гдје ће му судија одредоти притвор по Интерполовој потјерници, коју је за њим расписала Бугарска.

Иначе обавјештење из Буграске о потрази за Василевим је стигло у Србију 15. септембра.

Василев је већински власник бугарске Корпоративне комерцијалне банке “Корпбанк”, над којом је у јуну контролу преузела Народна банка Бугарске. Све трансакције банке тада су обустављене, блокирани су рачуни са више од 3,7 милијарди долара, а Василев је оптужен за проневјеру, због чега је и на међународној потјерници.

Прије расписивања потјернице 28. јула, Василев је побјегао из Бугарске због сумњивог пословања чиме је изазвао највећу банкарску кризу у Бугарској. У међувремену, суд је наредио да му се заплијени цјелокупна имовина.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана