Mустафа: Одлагање формирања суда за злочине ОВК на приједлог Могеринијеве

Агенције
Mустафа: Одлагање формирања суда за злочине ОВК на приједлог Могеринијеве

Приштина - Премијер Косова Иса Мустафа изјавио је да је одлагање расправе и гласања у парламенту о приједлогу амандмана на устав КиМ, којим би се омогућило формирање Специјалног суда за злочине ОВК, дошло на препоруку високе представнице ЕУ за спољну политику и безбједност Федерике Могерини.

Мустафа је навео да закони треба да буду преведени и да одузимају доста времена и додао да је о томе директно разговарао са Федериком Могерини, јавио је у петак РТК.

"Да, јутрос сам разговарао с високом представницом ЕУ. Она није имала неки захтјев, али смо се сложили да правда не може да се оствари под било каквим условом, већима принципа које треба поштовати", рекао је Мустафа, а преносе приштински медији.

Он је одбацио као неистините констатације да владајућа коалиција има проблема с бројем гласова потребним за усвајање амадмана и закона о Специјалном суду и најавио да ће сљедеће недјеље о томе разговарати са šшефовима посланичких група у Скупштини Косова.

Он се такође пожалио да је приједлог закона имао грешака у преводу и да их треба исправити.

Скупштина Косова је на сједници у петак на захтјев посланичке групе Демократске партије Косова са 78 за и два уздржана гласа одлучила да се одложи заказана сједница на којој је требало да се размотри уставни амандман који би омогућио отварање процеса формирања Специјалног суда за злочине бивше ОВК.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана