Мртве терористе дочекали као хероје, Европа шути

Блиц
Мртве терористе дочекали као хероје, Европа шути

Београд - Свечани дочек на Косову и Метохији тијела терориста из Куманова и величање терориста је јасна порука званичном Скопљу о идеји стварања "велике Албаније", изјавио је предсједник Одбора Скупштине Србије за Косово и Метохију Милован Дрецун.

Дрецун је оцијенио да је слављење лика и дјела терориста, као бораца за права Албанаца, истовремено и непримјерено и провокативно.
 

“Свака жртва је за жаљење, али овде је реч о терористима који су илегално ушли у суседну државу Македонију с једним циљем - да убијају људе”, рекао је Дрецун за “Блиц”.

Он је оцијенио да је крајње вријеме да Скопље размисли о томе да ли је у интересу грађана Македоније признање вјештачке државе Косово или ће то након ових терористичких напада ипак повући.

Дрецун је истакао да Европа истовремено мора гласно да каже да су терористички напади у Куманову имали за циљ дестабилизацију Македоније.

Он сматра да “очигледно неко у ЕУ има исувише мек став” када је ријеч о “великој Албанији”, који Албанци максимално користе у остваривању својих циљева.

“Блиц” наводи да је слика на којој се убијени терористи из Куманова дочекани на самопроглашеном Косову, уз почасти као национални хероји, обишла Европу, не изазвавши било какву реакцију.

Тијела деветорице албанских терориста, који су убијени у Куманову, допремљена су у Приштину, гдје их је дочекао велики број грађана и представника удружења такозване ОВК-а са заставама Албаније.

Посмртни остаци терориста враћени су на Косово и Метохију, након протеста у Приштини родбине убијених, а из Удружења ОВК-а најављена је и свечана сахрана, пошто се још једном обави обдукција тијела.

Свечани дочек убијених терориста осудили су македонски медији, подсјећајући да су у терористичким нападима почетком маја у Куманову погинула осморица полицајаца, док је више од 30 теже и лакше рањено.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана