Мистериозно убиство у Јоханесбургу: Изрешетан актер убиства Аркана или...

B92
Мистериозно убиство у Јоханесбургу: Изрешетан актер убиства Аркана или...

Милан Ђуричић Мики, један од осуђених за убиство Жељка Ражнатовића Аркана, убијен је у Јоханезбургу, пренијели су медији, али званичне потврде надлежних нема..

15. јануара 2000. године, убијен је човјек за кога се мислило да је недодирљив. Убица је у Жељка Ражнатовића Аркана и још двојицу људи испалио смртоносне хице и побјегао. Том приликом је и сам рањен. Шест година касније за убиство је осуђен Добросав Гаврић, а као помагачи осуђени су Драган Николић Гаги, и Милан Ђуричић Мики.


"Милан Ђуричић је, према непотврђеним информацијама убијен у среду у Јоханезбургу. Убице су га наводно изрешатале док је седео у колима. Чињеница је да убијени човек изгледа као Ђуричић, али је код себе имао документа на друго име, што је и логично, с обзиром да је био у бекству од 2006 године, када му је изречена казна од 30 година затвора због учешћа у убиству Жељка Ражнатовића Аркана. Он је пре тога у притвору провео две године, али је пуштен на слободу до изрицања пресуде због процедуралних пропуста. На изрицању пресуде се није појавио, и од тада му се губи сваки траг. Сада треба да се са сигурношћу утврди идентитет мушкарца убијеног у Јоханезбургу уз помоћ отисака прстију, или днк узорка. За све то потребна је сарадња јужноафричке и српске полиције. Тек после тога знаћемо да ли је у Африци убијен Мики Ђуричић", каже новинар Дарко Јевфтић.

За Ђуричића се сумњало да се налази у Јужноафричкој републици, а те сумње су подгријане када је у тој држави, у мафијашком обрачуну рањен Добросав Гаврић, у Србији осуђен да је директни Арканов убица. Наша држава захтијева његово изручење, али је он тражио азил, јер се у Србији плаши освете. Од тада се налази у кућном притвору у Јоханезбургу.

"Добросав Гаврић је човек који је пуцао у Жељка Ражнатовића, Миленка Мандића и Драгана Гарића који су са њим седели у сепареу хотела Интерконтинентал. Арканов телохранитељ тада је тешко ранио Гаврића, и управо му је Мики Ђуричић помогао да изађе из хотела, убацио га у кола и одвезао. Они су после тога имали подршку изузетно јаких људи у подземљу, али се они нису нашли на оптужници", наводи Машан Лекић, уредник емисије "Досије".

Због троструког убиства у хотелу Интерконтинентал у затвору је завршио једино Драган Николић Гаги, који је, као и Ђуричић због помагања у ликвидацији Аркана, осуђен на 30 година затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана