Милоша у смрт одвео “селфи” изнад Дрине

novosti.rs
Милоша у смрт одвео “селфи” изнад Дрине

Фотографисање на литици изнад Дрине завршило се трагично по Милоша Ристића (27) из Београда, који је у петак по подне смртно страдао послије пада у понор уз стрми пут Перућац - Митровац на Тари.

Чим су пријатељи несрећног младића алармирали за помоћ, три возила ватрогасаца спасилаца МУП Србије из Бајине Баште кренула су на лице мјеста, а убрзо су им се придружила четворица ужичких колега из Тима за рушевине, два члана Добровољног ватрогасног друштва и два ренџера националног парка Тара.

Нажалост, спаса није било.

Ристићево тијело откотрљало се до дна литице обрасле густим растињем и ватрогасци су одлучили да се до њега спусте помоћу ужади с врха амбиса, под свијетлошћу рефлектора, јер је већ падао мрак.

- Пријатељи унесрећеног рекли су нам да су љубитељи олдатјмера из Београда и да су после вожње застали да се фотографишу на стени на месту званом Кртице, на самој ивици понора. Кад су устали и кренули ка возилима, Ристић је изгубио равнотежу и сурвао се унатрашке у провалију. Један од његових другова је пожртвовано али непромишљено почео да се спушта у амбис у нади да ће му помоћи, па замало да имамо две жртве. Он нас је звао са литице и рекао да уопште не зна како је сишао и како да се врати - каже за “Новости” Петар Ракић, командант ватрогасно-спасилачке јединице МУП из Бајине Баште, који је руководио акцијом.

Он и његове колеге су готово цијелу ноћ провели на рубу понора, прво покушавајући да стигну до несрећног младића и помогну му, а затим подижући његово мртво тијело.

- Прво смо мислили да можемо да стигнемо до њега пењући се уз литицу, просецајући пут, али је растиње било исувише густо, а нисмо смели да губимо време. Трочлани тим почео је да се спушта низ ужад и изгледало је да понор нема краја. Кад смо спајајући ужад стигли до 170 метара, колеге су јавиле да су дошле до момка, али да нажалост не даје знаке живота. Полако смо почели да га извлачимо и акција се завршила тек после два ујутро - каже Ракић.

Ватрогасци жале због изгубљеног младог живота и упозоравају туристе да не ризикују главу због селфија.

- Нажалост, било је само питање времена кад ће се несрећа догодити. Огроман број људи, потпуно занемарујући сва правила безбедности, паркира возила на путу и застаје крај ивице понора да би направили селфи с Дрином и Перућцем у позадини. Жао нам је овог младог живота и надамо се да ће бар други из ове трагедије извући поуку - потресено каже Ракић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана