Milena Ivanović dala izjavu Tužilaštvu o ubistvu

Agencija
Milena Ivanović dala izjavu Tužilaštvu o ubistvu

Beograd - Supruga ubijenog Olivera, Milena Ivanović bila je u Specijanom tužilaštvu za organizovani kriminal kako bi dala izjavu povodom ubistva, saznaje Prva TV.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara u Kosovskoj Mitrovici, ispred kancelarije svoje građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda". Prema podacima sa obdukcije, Ivanović je pogođen sa šest metaka iz "duge devetke", a nedaleko od mjesta ubistva pronađeno je zapaljeno vozilo.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je odmah da je ubistvo Olivera Ivanovića teroristički akt i da će se Srbija prema tom aktu tako i odnositi, kao i da Srbija zahtijeva da učestvuje u istrazi ubistva Ivanovića, ali su kasnije prištinski zvaničnici odbacili tu mogućnost, navodeći da će samo razmjenjivati informacije o slučaju sa srpskom stranom.

Ivanović je ranije izjavio da se plaši mogućeg atentata, dok je za "Vreme" izjavio da na Kosovu postoji nevjerovatan osjećaj ugroženosti i straha kod naroda. Kako je naveo, "ljudi se ne boje Albanaca, nego Srba, lokalnih kabadahija i kriminalaca koji se voze u džipovima bez tablica, a policija ne reaguje". Osim toga, Ivanovićeva supruga je nakon ubistva izjavila da se "zna ko je to uradio".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana